Gezond en circulair is dé toekomst

De opkomst van het Corona virus heeft ertoe geleid dat we nog meer nadenken over de toekomst. Hoe komen we tot een voedselsysteem, waarin gezond voedsel voor iedereen wordt geproduceerd met respect voor onze planeet en alle mensen en dieren die er leven? Wat kunnen wij als Prodoor doen om in te spelen op deze toekomst? Hoe kunnen we daaraan bijdragen? En welke stappen dienen daarvoor gezet te worden? Het is misschien nog wat ver weg, maar onlangs schreef vakblad Voedingsindustrie over het voedselsysteem in 2050: gezond en circulair.

Een herontwerp van ons voedselsysteem is alleen mogelijk als alle factoren in het voedselsysteem hun steentje bijdragen, zeggen de initiatiefnemers (een team van boeren, vertegenwoordigers van natuur- en landbouworganisaties en Wageningse wetenschappers), dus: zowel boeren, consumenten, de overheid, NGO’s, supermarkten, financiers en toeleveranciers zullen veranderen.

Voor de productie van voedsel telen akkerbouwers meerdere gewassen tegelijk op een perceel; grazen koeien op kruidenrijk grasland en eten varkens, kippen, vissen en insecten enkel biomassa die niet geschikt is voor menselijke consumptie. Maar ook voor de verwerking van dit voedsel, om uiteindelijk ervoor te kunnen zorgen dat het geconsumeerd gaat worden, dient rekening te worden gehouden met de speerpunten ‘gezond en circulair’. En daar komt Prodoor om de hoek kijken.

Naast dat we al BREEAM duurzaam werken, kunnen wij u op maat adviseren en gepaste deuroplossingen voorstellen. Wilt u eens een keer sparren over de toekomst en de mogelijkheden? Wij zijn volop in ontwikkeling om aan de steeds veranderende vraag te blijven voldoen, helemaal in deze tijd. Maak een afspraak met onze experts en we lichten u graag e.e.a. toe!

Gehele artikel lezen? Klik hier.

CONTACT OPNEMEN
2020-07-23T11:34:09+00:00