Prodoor levert een groot assortiment snelloopdeuren, koel-vriesdeuren, brandschermen, luchtdeuren en sectionaaldeuren voor met name de voedings- en levensmiddelen industrie en de logistieke branche. Het bedrijf concentreert zich op doorgangen die de scheiding vormen tussen verschillende temperatuurzones en denkt altijd in energiebesparende deuroplossingen. De oplossingen zorgen voor een optimale doorstroom van goederen en mensen en zijn bovendien veilig, efficiënt, duurzaam en energiezuinig.

“Met onze deuroplossingen kunnen wij – afhankelijk van de deurkeuzes – tot zestig procent van de energiekosten reduceren”, vertelt directeur Ronnie Schiltmans. “dat is erg interessant in een tijd waarin klanten gedwongen worden om kostenbewust te zijn en daardoor duurzamer willen ondernemen.” Mededirecteur Albert Schaafsma vult hem aan: “Wij bieden meerdere oplossingen, waaronder een geïsoleerde koel-vriesdeur, een geïsoleerde koel-vriesdeur in combinatie met een snelloopdeur of een Air-Stop® Luchtdeur in combinatie met een koel-vriesdeur. De snelloopdeur kenmerkt zich door hoge opening en sluitsnelheden tot wel drie meter per seconde, waardoor koude veelal bewaard blijft en de energiekosten niet oplopen.”

De Air-Stop® Luchtdeuren maken gebruik van de Masterveil AirStop® technologie. “dit gepatenteerde luchtstromingssysteem scheidt warme en koude ruimtes van elkaar én houdt stof, geur en insecten buiten”, aldus Schaafsma. “Het luchtstromingssysteem blaast een krachtige, gedoseerde verticale of horizontale luchtstroom waardoor een effectieve afscheiding tussen twee ruimtes ontstaat. En dat terwijl de conventionele deur open staat! Het systeem is geschikt voor industriële omgevingen waar klimaatscheiding belangrijk is. de energiebesparing kan oplopen tot wel zestig procent.”

De AirStop® Luchtdeuren zijn onder andere al toegepast bij Havi Logistics/Mcdonalds, bij diverse Lekkerland-vestigingen, bij de jan Linders supermarkten en bij Hanos en Sligro. “Voor het nieuwe distributiecentrum van Nature’s Pride te Maasdijk hebben wij 26 snelloopdeuren en zestig brandschermen geleverd”, vertelt Schaafsma. “op dit moment zijn we bezig met een project voor de uitbreiding van Kaasmakerij Henri Willig in Heerenveen.”

Duurzaam en Veilig

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol binnen de deuroplossingen van Prodoor. “dat uit zich onder andere in de kwaliteit van de industri- ele deuren, waarbij veiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan”, aldus Schaafsma. “Maar duurzaamheid gaat ook over de levensduur van de industriële deuren. onze snelloopdeuren kunnen zelfs tegen aanrijdschade.” de deurbladen van de snelloopdeuren zijn volledig zonder enige elektronica. “doordat de Prodoor snelloopdeuren zijn voorzien van een flexibele onderlijst”, ontstaan er bij een aanrijding geen schades aan de deur, het transportmiddel, de lading en/of de chauffeur.”

Alle snelloopdeuren van Prodoor zijn voorzien van hightech veiligheidssystemen die de volledige doorgang bewaken bij geopende en sluitende deuren. “In de zijgeleiders van de snelloopdeur zijn over een hoogte van 2.500 mm een veiligheidslijsten aangebracht welke iedere 46 millimeter de doorgang bewaken en signaleren of deze volledig vrij is.”

Kwaliteitspeilers

“Op het gebied van service en onderhoud heeft Prodoor zes kwaliteitspeilers tot haar beschikking”, vertelt Schiltmans. de eerste vier peilers omvatten de 24/7 storingsservice, de standaard jarenlange garantie, de nalevergarantie van originele fabrieksonderdelen en het onderhoudscontract, waarbij de industriële deur – afhankelijk van het gebruik – één of meerdere keren per jaar wordt onderhouden. “Kwaliteitspeiler nummer 5 is de Prodoor duurzaamheidscheck. door deze check uit te laten voeren, weten klanten vóóraf waar zij aan toe zijn. Want: voorkomen is beter dan herstellen. En klanten kunnen beter doen aan kostenbeheersing, kostenreductie en investeringsplanning dan dat zij geconfronteerd worden met onverwachte rekeningen.” Voor een bedrag van 250 euro brengen de medewerkers van Prodoor de status van alle industriële deuren in uw pand in kaart. “Elke industriële deur wordt bekeken op de huidige staat en eventuele gebreken. Vervolgens maken we inzichtelijk wat nodig is om de deur weer in de originele staat te herstellen. ”De zesde kwaliteitspeiler is de Prodoor Situatie- check. “Wij komen vaak tegen dat in een nieuwbouwpand door de aannemer is bezuinigd op de industriële deuren”, vertelt Schaafsma, “waardoor de eindgebruiker niet over de juiste industriële deur of oplossing voor zijn bedrijf beschikt. door een situatiecheck bij de eindgebruiker te doen, willen we dit ondervangen.” Schiltmans: “Het is verstandig om voorafgaand aan de keuze van de industriële deuren alle invloedfactoren te be- kijken. denk hierbij aan temperatuurverschillen tussen aangrenzende ruimten, het aantal deurbewegingen, de isolatiewaardes, boven- en onderdruk en houding en gedrag van personeel en materieel. Samen met de klant zoeken wij naar de beste oplossing. Hiervoor bieden wij niet één type industriële deur, maar een deuroplossing waarbij een combinatie van industriële deuren steeds gebruikelijker wordt.

Download artikel

Artikel in PDF lezen? Klik op onderstaande afbeelding.