Één aanspreekpunt voor alles voor uw industriële deuren in de voedingsindustrie.

WAARMEE KUNNEN WIJ U HELPEN?

Met vele klanten en een uitgebreide lijst verkochte deuren, uitgevoerde reparaties en gerealiseerde projecten is Prodoor dé autoriteit in premium industriële deuroplossingen voor de voedingsindustrie. “Wij hebben jarenlange kennis en ervaring in luchtdeuren, koel-vriesdeuren, snelloopdeuren, branddeuren, sectionaaldeuren en dockequipment voor zowel nieuwbouw-, renovatie- als serviceprojecten”, vertelt eigenaar Ronnie Schiltmans. “Klanten zijn bij ons verzekerd van één onderneming, één telefoonnummer en één contactpersoon voor al hun vragen. Zowel voor advies, engineering, installatie, 24/7 service en onderhoud.

Prodoor is opgericht in 2005 en in de loop der jaren getransformeerd van een deurenleverancier naar een totaaldienstverlener in premium industriële deuroplossingen. “Een logische ontwikkeling wanneer je daadwerkelijk eindgebruikers wilt helpen”, aldus Schiltmans, die nog dagelijks tijdens servicewerkzaamheden ervaart welke gevolgen onjuiste keuzes in de ontwikkelfase teweeg kunnen brengen. “Nog te vaak worden doorgangen voorzien van foutieve deuroplossingen”, vertelt hij. “Denk bijvoorbeeld aan deuren die ongeschikt zijn voor het aantal deurbewegingen per dag, onvoldoende isoleren of onvoldoende beschermen tegen condens- en ijsvorming. Bovendien worden nog te vaak oplossingen gezocht met uitsluitend deuren, terwijl grote temperatuurverschillen en hoogfrequent gebruik vragen om een oplossing met luchtdeuren en luchtdroging. Wij willen eindgebruikers en voorschrijvers voor deze fouten behoeden, zodat eindgebruikers niet voor altijd te maken krijgen met onevenredig hoge service- en onderhoudskosten. De toevoeging van dockequipment aan ons productgamma blijkt hiervoor een uitstekend vertrekpunt.”

VANAF DE ADVIESFASE BETROKKEN…

Dockequipment maakt onderdeel uit van de (laad)vloerconstructie van veel gebouwen. “Om de producten optimaal te laten aansluiten op de bouwkundige constructie, wordt Prodoor steeds eerder bij projecten betrokken”, aldus Schiltmans. “Wij benutten deze positie door in de advies- en ontwikkelfase de helpende hand te bieden en onze brede kennis in te brengen. Zowel op het gebied van luchtdeuren, koel-vriesdeuren, snelloopdeuren, branddeuren, sectionaaldeuren en dockequipment.”

INSPIRE CENTER

“Prodoor is merk- en productonafhankelijk, waardoor we voor ieder project maatwerk kunnen leveren”, benadrukt Schiltmans. “In de adviesfase nodigen we klanten en hun voorschrijvers graag uit in ons Inspire center in Apeldoorn, waar zij alle mogelijke deuroplossingen kunnen zien, ervaren en vergelijken. We beschikken over een eigen projectbureau en werken desgewenst in BIM. Ons team kent diverse bouwkundige ingenieurs en ervaren praktijkmedewerkers, waardoor we ook de engineering van projecten kunnen verzorgen. Door al in een vroeg stadium alle wensen, eisen, randvoorwaarden en budgetten inzichtelijk te maken, komen klanten tijdens inkoop, uitvoering, oplevering én gebruik niet voor (vervelende) verrassingen te staan.”

Behalve het soort ruimtes dat moet worden afgesloten, de inbouwvoorzieningen en het gebruik ervan besteedt Prodoor uitgebreid aandacht aan de achterliggende benodigde (staal)constructie. “In de advies- en ontwikkelfase wordt weliswaar ruim aandacht besteed aan de constructie van wanden en daken, maar niet aan de ophanging en bevestiging van industriële deuren”, aldus Schiltmans. “De gevolgen hiervan worden nog niet tot onvoldoende erkend, waardoor Prodoor zich uit verantwoordelijkheidsgevoel proactief is gaan opstellen in de advisering aan voorschrijvers.”

24/7 STORINGSDIENST

De 24 monteurs van Prodoor zorgen voor een kwalitatieve installatie van alle industriële deuren, conform de montagehandleiding van de producent en inclusief de juiste bevestigingsmiddelen, kitten, koudebrugonderbrekingen, et cetera. “Daarnaast staan zij in voor een 24/7 storingsdienst”, aldus Schiltmans. “Alle monteurs beschikken over een volledig ingerichte bedrijfsbus, waarin de slijtagegevoelige onderdelen van alle bekende merken standaard op voorraad liggen. Hierdoor kunnen storingen en defecten in bijna alle gevallen direct worden opgelost.”

DUURZAAMHEIDSCHECK

Naast nieuwbouw en service is Prodoor steeds vaker actief in renovatieprojecten. “Vertrekpunt van deze renovaties is vaak een duurzaamheidscheck, waarbij we alle industriële deuren in kaart brengen en bekijken welke werkzaamheden nodig zijn om de deuren weer duurzaam te laten functioneren. Alle werkzaamheden worden samengevat in een overzicht, waarna we samen met de klant en op basis van prioriteit, noodzaak en budget een herstelplan maken.”

Download artikel

Artikel in PDF lezen? Klik op onderstaande afbeelding