Als ondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de toekomst van je bedrijf. Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) kan je hierbij helpen. Er zijn verschillende manieren om te starten met een RI&E. Vakblad Voedingsindustrie schreef hier onlangs over.

Een RI&E is een middel waarmee je arbeidsrisico’s op de werkvloer in kaart brengt. Bij het opstellen van een RI&E ga je systematisch de mogelijke risico’s op jouw werkvloer na. Vervolgens leg je in een Plan van Aanpak vast met welke maatregelen de risico’s beheerst kunnen worden, wie de maatregelen gaat uitvoeren en binnen welke termijn. 

U kunt zelfstandig met een RI&E aan de slag, maar u zult daarvoor de nodige expertise moeten inwinnen per categorie. Heeft u voor wat betreft industriële deuren al weleens gedacht aan een servicecheck van Prodoor? Nog te vaak ontdekken onze servicemonteurs tijdens hun servicewerkzaamheden de gevolgen van onjuiste keuzes in de ontwikkelfase en wat dit teweeg kan brengen. En dit heeft zeker niet alleen betrekking op het kostenaspect. Vaak zie je bijvoorbeeld dat in de advies- en ontwikkelfase ruim aandacht wordt besteed aan de constructie, maar niet aan de ophanging en bevestiging van de industriële deuren. Hierdoor stelt Prodoor zich uit verantwoordelijkheidsgevoel proactief op en is al in de adviesfase zeer nauw betrokken. Onze servicemonteurs zijn onderweg met een vol ingerichte bedrijfsbus en reserveonderdelen. Zij zijn u graag van dienst en voorzien u van adviezen. Maak eens vrijblijvend kennis en laat ons een gratis servicecheck uitvoeren en een vrijblijvende offerte opstellen. Deze eerste stappen zullen u zeker helpen in het opstellen van een RI&E, maar ook in de daadwerkelijke uitvoering daarvan.

Gehele artikel lezen? Klik hier.

CONTACT OPNEMEN