Tegenover de bestaande productielocatie is voor pluimveeslachterij Remkes in Epe een nieuw pand gerealiseerd. De nieuwbouw is onder meer bestemd voor een pasteurisatie- en kokerijgedeelte van 4.000 m2, een vriesopslag van 3.800 m2 en een expeditieruimte van 2.400 m2. De ambities voor deze locatie liggen hoog, het streven is een volledige integratie van de gehele keten in een BREEAM-NL Outstanding (duurzaam) gebouw. Belangrijk bij het bewerkstelligen van dit streven, is een gezond binnenklimaat voor de productie, verwerking en koel bewaren van de kippenvleesproducten. Hoe realiseerde Remkes dit? Vader Hennie en zoon Marcel Dijkkamp vertellen bevlogen over hun betrokkenheid.

Prodoor leverde en installeerde in opdracht van K.I.M. Nederland 60 stuks koel- en vriesdeuren, 23 snelloopdeuren met een flexibel deurblad en 10 ISO Speed Cold snelloopdeuren met een geïsoleerd deurblad. De productielocatie is nu gereed om de beoogde activiteiten uit te kunnen breiden en voldoet aan de eisen van BREEAM-NL Outstanding.
Om gezamenlijk de juiste bouwkeuzes te kunnen maken voor het bouwen van een pand dat functioneert voor mens, product en materieel, werkt Prodoor aan een InSpire Center. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees het nu in onze nieuwe projectcase.