Project Description

Meer informatie over dit project ontvangen?

Neem contact op

Hanos, Hengelo

In het voorjaar van 2019 opende HANOS zijn nieuwste vestiging op bedrijventerrein Westermaat Campus in Hengelo. Het betreft de 27e vestiging van de internationale horecagroothandel, goed voor zo’n 17.000 vierkante meter aan horecabenodigdheden. Het ontwerp van dit voor horecaondernemers inspirerende gebouw is afkomstig van Artec Architecten. Technisch dienstverlener Hamer uit Apeldoorn, gevestigd naast de HANOS-vestiging in Apeldoorn, verzorgde het ontwerp en de aanleg van de elektrotechnische installatie.

Voor de luchtdeuren ging Hanos in zee met Prodoor en de snelloopdeuren werden via KIM Nederland B.V. aan Hanos geleverd. De koel- en vriesdeuren voor de relatief minder gebruikte doorgangen monteerde en installeerde Prodoor in onder aanneming voor KIM Nederland B.V. De keuze was niet toevallig. “We hebben een jarenlange band met HANOS”, vertelt Ronnie Schiltmans, algemeen directeur van Prodoor. “Onze mensen verrichten hier bijna dagelijks service- en onderhoudswerkzaamheden.”

Project Details

REALISATIE

Voorjaar 2019

DEUROPLOSSING

Nieuwbouw en service luchtdeuren, snelloopdeuren en koel-en vriesdeuren

RESULTAAT

Maatwerk en een energiebesparing tot 50%

Één partner voor zowel nieuwbouw als service

Maar in Hengelo ging het om nieuwbouw en was Prodoor al vanaf de engineeringsfase betrokken bij de deuroplossingen. Samen met partner Masterveil was zij rechtstreeks in gesprek met de opdrachtgever. “De producten van Masterveil onderscheiden zich in maatwerk en opvallend lage verbruikskosten”, vertelt Schiltmans. “Bij HANOS Hengelo scheiden deze producten temperaturen en geuren.” In opdracht van KIM Nederland leverde, monteerde en installeerde Prodoor de snelloopdeuren voor de relatief frequent gebruikte doorgangen. De koel- en vriesdeuren voor de relatief minder frequent gebruikte doorgangen monteerde en installeerde zij in onderaanneming. Schiltmans: “We worden steeds vaker benaderd als installatiepartner, met name door de voorschrijvende markt van de levensmiddelenindustrie. Denk hierbij aan uiteenlopende schakelingen met twee of meerdere industriële deuren en componenten zoals transportbanden, liften en AGV’s. We bieden dan ook een volledig en kwalitatief assortiment, 25 opgeleide monteurs en een 24/7 service en dienstverlening. Hierdoor vertrouwen ook aannemers, isoleerders, koeltechniekers en eindgebruikers op onze expertise.”

Perfect match

Het is veel efficiënter om de kraan dicht te draaien dan om een grotere dweil te kopen. Vanuit die overtuiging zorgt Masterveil, in nauwe samenwerking met Prodoor, voor de geur- en temperatuurscheiding in het nieuwe pand van HANOS in Hengelo. Masterveil is gespecialiseerd in luchtdeuren of, zoals ze het zelf noemen: ‘the art of invisible doors’. Met deze onzichtbare deuren van lucht creëert Masterveil effectieve scheidingen tussen ruimtes. Ze scheiden niet alleen warmte en koude, maar houden ook stof, geur en insecten tegen. “Een belangrijk voordeel van onze luchtdeuren is dat ze bijdragen aan lage energiekosten”, vertelt Managing Director Peter Deweerdt van Masterveil Europe. “Ook zijn onze luchtdeuren continu in ontwikkeling. Dit is mede te danken aan onze samenwerking met kennisinstituten.”

“Onze luchtdeuren zijn vaak onderdeel van een integrale oplossing”, vertelt Deweerdt verder. “Wij bieden onze klanten een toolbox van producten en werkzaamheden aan, waarmee we de situatie of het probleem in zijn totaliteit aanpakken. In het specifieke geval van HANOS Hengelo leveren we onze luchtdeuren in combinatie met actieve droging. Ook werken we nauw samen met onze partner Prodoor, specialist in premium deuroplossingen voor de foodindustrie. Samen vormen we de perfecte match. Niets is zo efficiënt als zichtbare deuren met minimale opentijden, gecombineerd met onze onzichtbare deuren. Bovendien staat Prodoor in directe verbinding met onze backoffice, van waaruit wij onze partners opleiden en ondersteunen.”

“Je maakt je wel onsterfelijk als je op een zaterdag je kind tijdens een wedstrijd van het voetbalveld haalt om vervolgens in Delft een brandscherm werkend te maken, zodat de opening van de nieuwbouw doorgang kan vinden.”

Rob Kuijpers • Hoofd Bouwzaken Hanos Hengelo

Project Gallery

Hanos Hengelo - Prodoor

Energiebesparing tot 50%

De producten van Masterveil onderscheiden zich van de conventionele systemen in maatwerk en met name in verbruik. Energiebesparing tot 50% is mogelijk en wordt aangetoond door praktijkervaringen en wetenschappelijke berekeningen. Voor het bedwingen van luchtvochtigheid bij zeer grote temperatuurverschillen tussen een twee ruimten is Masterveil zelfs onnavolgbaar. Luchtvochtigheid in vriescellen leidt tot ijsvorming met als gevolg dat apparatuur bevriest. De neerdalende neerslag leidt tot gladde vloeren waardoor levensgevaarlijke situaties voor mens en product ontstaan, zeker in het geval van logistiek verkeer met gemotoriseerd materieel.

Aanbieders van conventionele systemen stunten met scherpe prijzen maar verstrekken geen informatie over de hoge energierekeningen in vergelijking met de producten van Masterveil. Prodoor adviseert de voorschrijvende markt om in het belang van de eindgebruiker ook de veel kortere terugverdientijd t.o.v. conventionele systemen mee te nemen in de besluitvorming.

Bron: www.stedenbouw.nl
Bron: www.stedenbouw.nl

Video Gallery