Project Description

Meer informatie over dit project ontvangen?

Neem contact op

Padifood, Oss

Conditionering komt uiterst nauwkeurig bij dagverse maaltijdbereiding. Padifood, die veel verse ingrediënten voor authentieke Aziatische kant-en-klaarmaaltijden verwerkt, besteedde renovatie van industriële deuren uit aan Prodoor. “Echt meedenken leidt tot op-maat functionerende deuren. Het effect op productkwaliteit en energiekosten is groot.”

“Wij streven naar restaurantkwaliteit”, vertelt directeur Leon Thé van Padifood. “We willen onze dagverse Aziatische maaltijden net zo lekker laten smaken als in een restaurant.” De horeca vormt de basis van Padifood. Vijftig jaar geleden emigreerden zijn vader Theo Thé en moeder naar Nederland en startten een authentiek Chinees-Indisch restaurant (Padihoeve). Ruim twintig jaar geleden richtten zij Padifood op. Dit alsmaar uitbreidende familiebedrijf is de puur ambachtelijke bereiding in de wok altijd trouw gebleven. Leon Thé: “Topkwaliteit ingrediënten en traditionele recepturen sluiten aan bij de huidige wensen van retailers en foodservice bedrijven.”

Project Details

REALISATIE

2019, reeds in uitvoering (2-jarig renovatieproject)

DEUROPLOSSING

Renovatie snelloopdeuren en schuifdeuren

RESULTAAT

Energiebesparing Padifood van 20% per jaar

Ambachtelijk mensenwerk

Hoe maak je het verschil in kwaliteit? Intern goed opgeleide wokkers preparen de traditionele Aziatische recepten. De hoge producteisen blijken uit het volledig zelf bereiden van halffabricaten, zoals Leon dit noemt. “We verwerken rauw vers vlees en eieren. Onze handgesneden vleesblokjes marineren we zelf. Ook garen wij onze producten. Rijst, mie, ketjap en specerijen importeren wij in eigen beheer uit Azië.” Naast Indonesische en Chinese dagverse gerechten maakt Padifood intussen ook Japanse, Thaise en Indiase varianten. “Alleen een kok uit het desbetreffende land ontwikkelt het gerecht. De smaakbeleving moet 100% kloppen. Zo houden we ons kwaliteitsimago in stand, ook al fabriceren we veel in kleine batches conform de klantvraag”, legt Leon uit. De vers bereide oosterse gerechten van Padifood zijn in steeds meer supermarkten te vinden. Met klanten als Plus, Coop, Albert Heijn, Dekamarkt en Delhaize. Zij vragen vooral restaurantkwaliteit en verkopen meestal onder private label. “Onze ambitie is onze klantenkring vergroten in zowel de foodservice als het buitenland.”

Uitbreiding toekomstproof

Padifood in Oss, met zo’n 200 werknemers, breidde uit in 2002 en in 2016 volgde een tweede plant van 5.000 m². Dit nieuwste pand is gebouwd op de toekomst. “We spelen in op de toenemende vraag naar gezond eten en convenience. De fabriek is tevens voorzien van een high care ruimte voor onder meer ultravers afvullen van saté en ultraverse maaltijden. Zo bouwen we zowel onze innovatiestrategie als ons hoge kwaliteitsniveau verder uit”, motiveert Leon. Dezelfde hoge eisen stelt Padifood aan de conditionering van alle opslag- en verwerkingsruimtes. Daarin vond het deurenspecialist Prodoor als geschikte partner. “Voedselveiligheid telt zwaar. Onze maaltijden moeten zo vers mogelijk bij de consument komen. Het goed afsluiten van ruimtes draagt bij aan een langere houdbaarheid en een lager energieverbruik. Dan willen we goed advies over industriële deuren met service en onderhoud door een partij, gespecialiseerd in foodomgevingen en kennis van NVWA-eisen. Ronnie Schiltmans, directeur van Prodoor: “K.I.M. Nederland besteedde in 2016 de deuren voor de binnenbouw in onderaanneming uit aan Prodoor. Zo kwam Padifood in contact met ons team van medewerkers, dat de laatste jaren sterk was geprofessionaliseerd. Het ontstane vertrouwen resulteerde in een tweejarige renovatieopdracht.”

“Prodoor is sterk betrokken en de lijnen zijn kort. Ook werken hier steeds dezelfde vaste vakmensen. Ze denken in een vroeg stadium actief mee over verbeteringen. En Prodoor gáát voor de slimste duurzame oplossing.”

Leon Thé • Algemeen Directeur Padifood

Project Gallery

Renovatie deuren

Verouderde deuren worden vervangen, andere uit 1995 en 2002 gereviseerd. De servicemonteurs brengen onder meer nieuwe afdichtingsrubbers, beslag en lagers van schuifdeuren aan. Ronnie: “Prodoor brengt  bij het adviseren eerst alle omstandigheden en invloedsfactoren in kaart. Een ruimte waarin veel heftrucks rijden, krijgt de meest robuuste deur die bestaat. Een snelloopdeur van pvc-doek adviseren we bijvoorbeeld in hoog frequente doorgangen of als er minder temperatuursverschillen zijn. Alle nieuwe deuren van Padifood voeren wij uit in RVS dat goed bestand is tegen vocht en reinigen. Vooral in foodproductieruimtes is dit van groot belang. Energiebesparing na renovatie? Zo’n 20% per jaar.”

Bron: Vakblad Voedingsindustrie

24/7

Het productieproces bij Padifood moet altijd doorgaan. Daarom vinden werkzaamheden, overigens met hygiëneplanning, veelal ’s avonds en in de weekenden plaats. De storingsdienst is 24/7 beschikbaar. Zo kan een elektrische deur een storing geven na aanrijd- of waterschade. Daarom moeten deuren in voedselproductieruimtes probleemloos reinigbaar zijn met hoge druk. Was Prodoor in het verleden een deurenleverancier, tegenwoordig is het een proactieve engineerende partij. Ook verzorgt zij als installatiepartner sluisschakelingen tussen meerdere deuren en andere elektrische componenten zoals rollerbanen en AGV’s. Leon van Padifood: “Prodoor is sterk betrokken en de lijnen zijn kort. Ook werken hier steeds dezelfde vaste vakmensen. Ze denken in een vroeg stadium actief mee over verbeteringen. En Prodoor gáát voor de slimste duurzame oplossing.”